Här är instruktionerna till "fish biryani" i IBIBs kokbok.
Fisk Biryani
Börja med att göra marinaden till fisken och marinera den i kylen i 20 min.
Stek sedan fisken i olja.
Låt vila på en tallrik
Spara oljan till att steka potatis och lök i.
Skiva löken tunt och dela potatisen i tärningar. Stek lök och potatis, som sedan läggs åt sidan för att vändas i marinad Biryani masala.
Spara ca 1 dl stekt lök för att sedan användas mellan rislagren.
Riset
Skölj riset genom att lägga riset i en stor bunke och häll på ljummet vatten, rör runt med en gaffel. Häll bort vattnet och upprepa 3-4 gånger tills vattnet är klart. Blötlägg riset i 15 minuter och häll sedan av vattnet..
Koka upp vatten tillsammans med kryddorna och häll sedan i det blötlagda riset och koka tills riset är lätt al dente ca 15-20 min sila bort överflödigt vatten..
Marinad Biryani masala
Det här är marinaden som ska ligga mellan riset och fisken
Ha lite olja i en stekpanna och fräs upp kumminfrö, anisstjärnor, kardemumma, nejlikor, kanel, chilipeppar, garam masala, röd lök, ingefära och vitlök.
Tillsätt yoghurt, mynta, koriander, salt och vatten.
Tillsätt den stekta potatisen och löken och låt småkoka ihop.
Biryani steg för steg
Använd en tjockbottnad panna och tillsätt 1 msk olja och lägg sedan i olika lager:
Lager 1 hälften av det kokta riset i pannan
Lager 2 marinad biryani masalan tillsammans med den stekta potatisen
Lager 3 all den stekta fisken och strö över löken
Täck med resten av riset
sedan Resten av marinad Biryani masalan
Blanda saffran med vatten eller mjölk och avsluta med att ringla över Biryanin
Täck pannan med en handduk eller lock och värm på hög värme i 2 minuter och sedan på låg värme 15 minuter.
Låt vila ett par minuter under lock så att värmen kan göra sitt jobb
Servera på ett fat genom att blanda riset och fisken jämnt medan du skedar upp.
Kommentare