top of page

IBIB:s avslutningsfest och release av LUCKANI tre år har Arvsfondsprojektet IBIB, Individ & Bygd i Balans, varit igång i Röstånga. Projektet har som bekant drivits av Röstånga Tillsammans i nära samarbete med ABF, RSMH Skåne och det lokala föreningslivet. I slutet av april fylldes Stationen i Röstånga av bybor, deltagare och projektmedarbetare när projektet skulle avslutas. Men det var inte bara en avskedsfest – det var också release av LUCKAN!


LUCKAN är ett nystartat arbetsintegrerande, socialt företag som erbjuder lunch och catering. LUCKAN håller till i IBIB:s gamla lokaler på Billingevägen och erbjuder, precis som IBIB, arbetsträning och en social, trygg och tillåtande plats där individer får delta i en verksamhet på sina villkor och utefter sina förutsättningar. Här kan du se öppettider och läsa mer (obs hemsidan är under uppbyggnad).På avslutnings- och releasefesten bjöds det på mat från LUCKAN:s meny, det lokala bandet Toastmasters spelade live och vi delade även ut broschyren Barnens Nationalpark. Broschyren är ett annat konkret resultat av IBIB med en vandringsled i Nackarpsdalen och passande aktiviteter och tips på t.ex. utflyktsmat – allt testat och utformat efter IBIB:s aktiviteter med barn i nationalparken. Om du vill köpa en broschyr kan du kontakta LUCKAN.


Evie Soli har varit projektledare för IBIB. Så här säger hon om att projektet nu är avslutat:

– Det känns speciellt att avsluta IBIB men jag är samtidigt så glad att vi har lanserat LUCKAN, som jag tror kommer bli ett fint inslag i Röstånga, både utifrån att vi gör social nytta och samtidigt kan erbjuda god mat.– IBIB har varit ett så roligt och givande projekt att jobba med. Sedan uppstarten har vi haft ungefär 40 deltagare som kommit och varit med på olika aktiviteter och bidragit till att Röstånga blivit en ännu bättre by att bo i. Till exempel har byn fått två offentliga konstverk och två trycksaker med fokus på bygden. Projektet har verkligen fyllt ett behov av meningsfull sysselsättning för personer som är sjukskrivna och som står utanför arbetsmarknaden på grund av olika anledningar. IBIB har bidragit till många fina möten mellan människor, ny vänskap har formats och nästan alla deltagarna har gått vidare till jobb, utbildning eller arbetsträning med IBIB eller i andra verksamheter. 


– Nu ser jag fram emot att lansera LUCKAN och att en liten del av IBIB får leva kvar i Röstånga.


Bilder från LUCKAN:s instagram. Foto: Britta Levin.


Besök gärna LUCKAN på Billingevägen 11. Här kan du hålla dig uppdaterad om öppettider och veckans meny, eller komma i kontakt med oss: Instagram, hemsidan.


Här kan du läsa två artiklar om LUCKAN:

Comments


bottom of page