top of page

Ny energi på Individ och bygd i balans

Hösten närmar sig och på Individ och bygd i balans är vi igång igen med nya frivilliga, nya idéer och framförallt ny energi.


Just nu planeras ett evenemang för barn och unga, samt äldre som ett samarbete ihop med Turist och hembygdsföreningen och Pensionärsföreningen. Evenemanget är skapandet av en mosaiktavla och kommer äga rum under höstlovet. Mer information om detta evenemang kommer inom kort.


Flera av våra frivilliga har valt att gå Mobiliseringskursen på Lunds Socialhögskola och vi säger lycka till! Där är dock fortfarande några platser kvar och är man intresserad kan man läsa mer om mobiliseringskursen här. Vill du veta mer så skicka ett mail till silvia@rostangatillsammans.se eller evie@rostangatillsammans.se.


Matsvinnsverksamheten löper på som vanligt och vi lagar mat både ute och inomhus och från den 1 september jobbar vi med mat på olika sätt på Nedangården. Vi har plockat björnbär och därefter gjort sylt. En annan kommande aktivitet är äppelpressning och musttillverkning som äger rum den 21/9.


Från den 5/10 kör vi igång på Stationshuset igen och då ges möjligheten att gå en kurs i hygien och livsmedelshantering, som med fördel kan användas som merit för framtida yrkesplaner.


På fredagar har vi fortfarande fokus på natur och hälsa, och vi motionerar/tränar med och utan personlig tränare. Utöver detta har deltagarna individuella samtal och vägledning kring sin tid i projektet och planer efteråt. Enligt gruppen handlar IBIB om att komma hemifrån, träffa nya vänner samt känna tillhörighet och trygghet.
Comments


bottom of page