top of page

Lär känna: personliga tränaren Lázaro Oliveira


Ett av IBIB:s projektmål och huvudspår är rörelse och hälsa och inom det spåret har vi samarbetat med en personlig tränare, Lázaro Oliveira, som har hållit i olika aktiviteter för projektets deltagare samt för barn och unga i byn. Vi ställde några frågor till Lázaro för att få veta mer om samarbetet!


Vem är du och på vilket sätt har du jobbat med IBIB?

– Jag är född och uppväxt i Brasilien. Min passion för rörelse och sport började när jag var sju år gammal och jag motiverades av mina föräldrar. Jag testade många olika sporter men landade till slut på futsal/fotboll, vilket jag fortfarande spelar. Sedan gymnasiet hade jag redan bestämt mig för att studera "Sports Science" och fortsätta jobba med detta, och det har jag gjort sedan dess. Efter min universitetsutbildning har min passion bara vuxit och jag har insett att jag jobbar med den mest effektfulla medicinen i hela världen – mänsklig rörelse.


Varför är det viktigt med rörelse och hälsa och att vara aktiv?

– Att vara aktiv är avgörande för att må bra. Regelbunden fysisk aktivitet har många fördelar, som förbättrad kardiovaskulär hälsa, ökad muskelstyrka, bättre mental hälsa och minskad risk för kroniska sjukdomar. Det är också viktigt för att främja en positiv livsstil.


Vad tänker du om IBIB?

– Att jobba med projektet har både varit roligt och utmanande. Kopplingen mellan fysisk och mental hälsa är stark och fascinerande att utforska. Med den utgångspunkten har vi utforskat hur rörelse kan hjälpa deltagare att ha en positiv fysisk och mental inställning.


Vad ser du att IBIB har resulterat i?

– Jag tror att projektet har haft en positiv inverkan på de som har provat och de som fortsatt är aktiva. Jag är säker på att deltagarna har upplevt positiva förändringar. Det mest belönande för mig var att höra deras feedback, hur de pratade om fördelarna som de fått ut av projektet.

Comments


bottom of page