top of page

Lär känna: KF Akustik


Bilder från arrangemang med KF Akustik och IBIB.


Kulturföreningen Akustik är en av de lokala samarbetsparterna som IBIB jobbar med. KF Akustik är framför allt med och arrangerar olika kulturevenemang och konserter, men utbildar och bistår också med volontärer som hjälper till under evenemangen. Det senaste evenemanget var "Ung i Röstånga" den 29 september - en helkväll med hiphop, RNB och soul och nästa blir den 6 oktober när Kristian Anttila ska spela på Stationen.


Vi ställde några frågor till Mark Lowery, ordförande, för att få veta lite mer om KF Akustik.


Vad är KF Akustik och vad är er roll i IBIB?

- KF Akustik är en en ideell kulturförening som är öppen för alla och en plattform för kulturella aktiviteter. I IBIB bistår KF Akustik med utrustning, kunskap och volontärer för evenemang och även planering av evenemang.


Vad har du sett hittills att IBIB har resulterat i?

- IBIB är en kraft av samhörighet och kreativitet för ett brett spektrum av människor i Röstånga. De har särskilt hjälpt dem som kan ha svårt att hitta social och personlig utveckling i gruppmiljöer.


Vad tror du IBIB kommer lämna efter sig när projektet är avslutat?

- IBIB kommer att lämna en dynamisk grupp volontärer som består av människor från ett antal föreningar och lokala organisationer som kommer att fortsätta skapa utrymme för de i vårt samhälle som har svårt att hitta sin nisch. De kommer också att ha lämnat en mängd olika metoder för hur man kan hitta dessa människor och föra dem samman.

Comments


bottom of page